Gânduri Grecești: Zakynthos

Zakynthos a fost prima mea întâlnire cu Grecia. După un an petrecut în casă din cauza pandemiei, această destinație a fost o gură de aer proaspăt după perioada dificilă prin care am trecut cu toții. Cu toate acestea, Grecia în plin sezon a fost o alegere mai puțin inspirată. Temperaturi extrem de ridicate, incendii și aglomerație intensă – o combinație dificilă.

Nu sunt sigură dacă am fost o excepție, dar am avut parte de surprize plăcute și glume amuzante aproape la fiecare interacțiune cu localnicii. Dincolo de ospitalitatea lor, insulele pe care le-am explorat m-au fascinat. Apa era limpede și cristalină, dar aglomerația și căldura m-au scos din zona mea de confort.  Am considerat prețurile accesibile; o cină pentru două persoane cu două pahare de vin sau bere nu a depășit, cred, 30 de euro.

 

 

Foc, Relaxare și Distracție

Deși nu m-aș întoarce, nu pot nega experiențele nebune trăite pe apă, dar și escapadele «romantice». Am trăit și momente mai puțin plăcute, generate de incendiile din acea perioadă. Zilnic simțeam miros de fum, iar în spatele hotelului nostru, în ultima seară, flăcările se intensificaseră.

Știm cu toții riscurile în lunile cu căldură excesivă. Acum înțeleg de ce Grecia este preferată de români. Am savurat mâncăruri delicioase, am băut vin în pahare de coniac, m-am bronzat și am avut momente relaxante și distractive. Deși prefer destinațiile care combină explorarea cu relaxarea pe plajă, experiența din Zakynthos a fost variată și plină de activități pe apă.

Între Crazy Sofa și Flying Fish

Ah, da! Am trăit clipa…și nebunia. Am retrăit experiența din Spania, dar am încercat ceva nou. Am zis să încerc Crazy Sofa, Flying Fish și alte aventuri pe apă. Și sincer? Nimic nu se compară! Flying Fish îți oferă o doză de adrenalină inimaginabilă. Problema este că aceste experiențe îți stârnesc dorința pentru mai mult, pentru încă ceva nou, mereu.

Inițial, m-am gândit:

asta nu e pentru adulți! Off…serios?!! Orice copil de 5 ani ar putea face asta. (în fața mea era un copil de 12 ani)

Ha, ha, ha – de fapt, era pentru oameni în căutare de senzații tari. Și, cum ar spune soțul meu – “ți-ai găsit leacul tău!” Singura mea teamă era să-mi pierd chiloții și să nu am fotografii. Probleme de oameni mari!

 

Romantismul descoperit printre măslini

Pentru mine, romantismul a fost întotdeauna o caracteristică puternică. Anul trecut, am sărbătorit anii petrecuți alături de soțul meu făcând curățenie în grădină, iar anul acesta l-am răsfățat cu o plimbare printre măslini. Nu poți cere mai mult. La aproximativ 46 de grade Celsius, el temându-se de insolație, eu de incendii, am hotărât după 4 kilometri că e timpul să ne băgăm mințile-n cap și să ne întoarcem la hotel. O sticlă de vin, câteva poze și o seară la plajă au fost o alegere mult mai sănătoasă.

 

 

Călătoria mea în Zakynthos a reprezentat o adevărată evadare din agitația măștilor, a COVID-ului și a restricțiilor, oferindu-mi o gură de aer proaspăt și experiențe noi. Am descoperit lucruri noi, mi-am dat seama că-mi plac plimbările printre măslini, dar nu la 46 de grade Celsius, m-am distrat, dar am trăit cu emoții, având în vedere temperaturile ridicate și incendiile.