Toți vrem o țară ca afară

Nici nu am început ziua bine, că primesc răspuns la un mail: Prea târziu! Am dat la altcineva. Trebuie sa fiti ca neamtul d-na punctual!
A venit și răspunsul meu: Va urez succes si va recomand sa va comportati ca ‘PRIETENII NEMTI’, daca vreti aceleasi servicii.

Este vorba despre o discuție cu un domn, care mai acum două săptămâni îmi dădea lecții de UX & UI, apoi de programare, iar la final încerca să mă introducă într-ale marketingului. N-am o problemă cu oamenii care se documentează, care vor să știe multe, dar am o mare problemă cu oamenii care „le știu pe toate” și care mereu au la purtător „dar ceilalți cu care am lucrat….dar mi-a zis mie X ca platforma aia e nasoală etc”. Lista de astfel de propoziții este foarte lungă! Și cred că indiferent de domeniu, întâlnim astfel de oameni.

Dar nici asta nu e o problemă, doar că dacă dincolo era mai bine, de ce ești acum pe fir cu mine?
Și după tot felul de discuții, ajung să îi dau un mail la 8 zile distanță, în astea 8 intră si zilele libere, plus zile de analiză proiect/cerințe etc. Iar din experiența mea, un lucru am învățat – calitatea cere timp si bani!

Dar noi toți vrem ca nemții…că ei nu vorbesc română (ăia pe care îi cunosc eu), ei ne dau bani, sunt înalți și nu trăiesc în România! De ce vrem ca afară? De ce dăm exemplu nemții? Și eu vreau clienți nemți, și eu am colegi nemți, și da, e diferență! Ei știu că Duminică e zi liberă, știu că orice om (indiferent de statutul lui social sau profesional) are nevoie de timp pentru a oferi mai departe calitate, de respect, dar și de o doză de tupeu echilibrat.

Mă tot gândesc că toți vor să fie ca nemții! În ultima vreme toți sunt mai buni ca noi, noi suntem….nu suntem nemți! Noi toți vrem ca nemții, dar tot noi ne împingem la Lidl când ajungem să plătim cumpărăturile. Toți vrem ca nemții, dar noi nu lăsăm pietonii să traverseze, nici măcar când au verde la semafor.

Toți vrem ca nemții, dar tot noi scuipăm semințele pe jos sau aruncăm gunoaie la voia întâmplării. Toți vrem ca nemții, dar tot noi, cei cu BMW, oprim și spunem „tu vezi ce mașină am?”.
În fond, ce mai contează dacă ne spălăm sau nu, un lucru știm clar, vrem ca nemții!