Aici m-aș putea imagina pe culmi nescrise

Să te plimbi este un lux! Corect, dar nu un lux financiar, ci un lux cultural. Anul ăsta l-am început prin Italia, apoi am trecut vreo 2 săptămâni prin Germania și urmează alte câteva locații despre care abia aștept să scriu. Habar n-am dacă aș recomanda mâncarea din Germania, restaurantele sau mai știu eu ce, dar da, aș recomanda un loc ce mă emoționeaza, calmează, relaxează și distrează.

Dincolo de faptul că am avut extrem de mult de lucru în alea două săptămâni, am reușit să ajung și în Parcul Wilhelmshöhe. Sincer, germana e amuzantă pentru mine, îmi sună ca și cum trebuie să ai o limbă foarte sucită…la propriu. Pe cuvânt, limba trebuie să aibă o formă, o poziție și cred că și un gust 🙂 Un cuvânt format din 3 litere în română, la ei poate avea 15 litere…Eh, dar exericițiul e mama reușitei.

În Kassel am văzut ceva foarte interesant încă din aeroport, oameni agățați și ursuleți de pluș expuși în vitrine. Pe lângă asta, am descoperit acest parc minunat…verde, mare, foarte mare, plin de viață și foarte colorat.  Cum ajungi la destinație, vei fi surprins de statuia impozantă a lui Hercules. Cu un fund gras, aplecat într-o parte și de o culoare  verde, Hercules este  cel care te întâmpină la intrarea în parcul ce-ți va creiona niște imagini de poveste, imagini care se vor stoca  o eternitate în emoția și gândul tău. Nu ai cum să ratezi priveliștea asta minunată!

Nu puteam să-mi iau ochii de la peisaj, de la tabloul uluitor al orașului, de la imaginea ce niciun obiectiv nu ar putea să o exprime mai bine decât ochiul uman. Este ceva aparte acolo, de la pădurea colorată tot timpul anului, până la micile cascade de apă și cântecul păsărilor. Acolo m-aș putea imagina zilnic pe culmi nescrise, în filme ce nu-mi aparțin, m-aș putea pierde într-un scenariu ireal al lumii.