E clar, situația nu este roz și cred că această culoare ne va lipsi o perioadă din peisaj. COVID-19 naște panică excesivă, iar dacă mai ești și puțin ipohondru (ca mine), ghinion! În Italia, situația e cruntă, dar cu toate astea noi, românii, suntem extrem de inconștienți. În primă fază, nu înțeleg chestia asta de a ascunde că ai vizitat Italia sau orice altă zonă afectată. Nu înțeleg fuga românilor din Italia – credeți că aici vă salvează cineva? Nu, același tratament îl veți primi peste tot! E globală treaba și trebuie să ne asumăm că de această dată noi putem ucide, nu sistemul!

Apoi, nu înțeleg revolta celor care sunt ținuți în carantină…Pricep că poate condițiile nu sunt ca într-un hotel de 4 stele, dar voi ați înțeles că puteți face rău? Că bunicii, părinții și persoanele cu alte probleme de sănătate pot avea de suferit? Că s-ar putea să nu știm cât de vulnerabili suntem chiar noi?

Înțeleg panica, ipohondria (eu trăiesc cu asta și nu sunt fericită), goana după alimente, dar nu înțeleg suflatul în ceafă în magazine. Serios! Omule, cumpără toată făina, dar lasa-mă să-mi iau tampoane fără să tușești pe mine. Cumperi toate gelurile antibacteriene, săpunurile și alimentele, dar tu nu înțelegi ce înseamnă distanța.

Eu sunt din ’93 prin zona asta numită viață și poveștile cu lipsa alimentelor le știam de la bunici, și pentru mine au fost povești până azi. Oamenii au golit rafturile de făină, fasole, mălai etc. Nu judec această acțiune, pentru că pot fi diferite motive la mijloc și faptul că oamenii își fac provizii, e treaba lor.

În schimb, critica și nervii mei se duc în direcția inconștienței. Nici nu știu, este inconștiență sau nepăsare? Să ți se explice clar ce măsuri trebuie să iei, să vezi cum mor oameni pe capete, să vezi panica celor din jur, și tu să nu respecți regulile…!?!!  E clar că noi avem o cultură și un spirit civic foarte prost dezvoltat, spre deloc. Și sunt foarte supărată că nu ne respectăm și că suntem egoiști. Și mai frustrant va fi că după nebunia asta, vom auzi „Sistemul a fost/este/va fi de vină!” Că deh, românul când e incapabil să gândească…dă vina pe sistem. E simplu!

Nu sunt în măsură să dau sfaturi, dar parcă tot mă roade să zic câteva. Și, apropo de sistemul nostru, un client extern m-a sunat cu o problemă tehnică și ne-a luat vorba, după 5 minute mi-a spus că virusul ăsta vorbește toate limbile și că oricât de solid e sistemul, cheia e la noi, la cetățeni. 🙂 Și bazat pe replica lui, azi am trăit o experiență, deloc plăcută.

Am fost la Lidl să iau mâncare și să-mi aprovizionez Oscarul, și efectiv mai aveam puțin și treceam la „atac”. O singură femeie mi-a respectat dorința de a cumpăra în liniște, păstrând distanța recomandată. Eu sunt ipohondră și  foarte paranoică, dar îmi asum cu tărie aceste două probleme, și cred că prevenția este foarte importantă, pentru că în momentul de față nu e loc de ipohondrii în spitale. În același timp, am părinți foarte predispuși la virusul ăsta, am și bunici cu probleme de sănătate, am și mătuși, și am și o doză incredibilă de egoism. Normal că țin la mine și la familia mea, dar dacă țin la ei, clar că țin și la tine, de asta azi i-am zis unei doamne să nu se mai apropie de mine atât de mult, să mă lase să respir, păstrând o distanță, iar întrebarea acesteia a fost: DE CE?

Evident că m-au apucat dracii și am fost foarte ironică, răspunzând „oare?”. Și în timp ce puneam produsele pe bandă, afară așteptau vreo 20-35 oameni, care s-au și certat cu paznicul „De ce nu ne lăsați?, Dar ce aveți cu corona ăsta? Hai, lasă-ne în pace cu asta! Prostie!” În capul meu era o idee atât de…„bă dacă zici că e prostie, ce dracu cauți aici? Adică, serios! Nici nu ai fost unul dintre ăia care au golit rafturile?!”

Bă, nu am problemă că ați cumpărat! Serios, treaba voastră ce faceți, dar atât zic…NU-MI MAI SUFLAȚI ÎN CEAFĂ ÎN MAGAZINE!!! Așa, acum că am terminat cu ceafa, STAȚI ACASĂ #stațiacasă #stațiîncasă!!! Știu că unii nu pot, pentru că au serviciu și nu le permite, dar nouă, celor ce ni se permite…#zicșieu!!! Și, ăștia care veniți, lăsați dracu nervii și replicile astea „nu avem condiții de carantină” (etc etc) că nu ați fost obligați să vă întoarceți și…bă, serios, voi chiar lucrați în condiții de 4* + all inclusive???

 

****Dacă întâlniți jumătate de om, de sex feminin, cu părul creț, paranoic, cu niște ochi mari și foarte atent la ce se învârte în jur – EU sunt! Și sunt foarte disponibilă să mă cert! Suflați-mi în ceafă și veți vedea ce plămâni, nervi și draci poate avea un om de 1.60m!!!! Plus că eu sunt la raionul de ciocolată, nu mă bat pe făină!  Ah, aș vrea și eu un gel antibacterian că nu găsesc!!!! O să mă folosesc de palincă între timp 🙂

Ah, și #stauacasă și #stauîncasă pentru că-mi pasă!!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*