Nu simțim deloc ce trăim

E o nebunie curată. Mă confrunt cu tot felul de situații și mă schimb uimitor, dar e prima dată când o zic răspicat și bine fac. Mi-am terminat lucrul, mi-am pus un pahar de vin, câteva melodii pe fundal, am o grămadă de întrebări în cap și o carte recent începută.

Am cumpărat cartea Tribul Mentorilor – Timothy Ferriss și aseară am citit primele 100 de pagini, iar azi voi continua. M-a prins din primul paragraf, din prima frază…e ceva ce mă enervează, mă amuză, mă învață și mă face să-mi pun 100 de întrebări pe minut. Ieri, am stat nici mai mult, nici mai puțin de 30 min la Cărturești, am pus mâna pe carte, am văzut grafica și am luat-o. Și bine am făcut!

Din primele 100 de pagini am ajuns la concluzia că fac greșeli enorme și că nu sunt singura 🙂

Câteva replici și citate m-au captat din prima clipă, dar și întrebările asupra cărora cartea se concentrează, mi-au dat mult de gândit. Și am să iau 3 dintre ele, și-am să mă gândesc la ele azi, mâine și în anii care vin.

  1. Ce sfat i-ai da unui student inteligent și motivat care este pe cale să intre în „lumea reală”? Ce sfat ar trebui să ignore? Primul lucru care mi-a trecut prin minte când am văzut această întrebare, a fost  – ce sfat aș fi vrut eu să primesc când am fost la granița cu lumea reală. Și cred că mi-a lipsit un singur lucru – curajul.  Curajul de a pune mai multe întrebări, de a fi rea, de investiga mai mult, de a naviga, de a testa, de a fi judecată. Curajul de a-mi asuma că greșesc sau de a mă bucura când câștig. Și cred că am ratat foarte multe, dar bine, totuși, că m-am trezit în timp util.
  2. Ai un obicei neobișnuit sau un lucru absurd care-ți place? Da, oh! Îmi place să mă chinui foarte tare, pentru că-mi place să mă laud foarte mult cu rezultatul meu. Îmi place să ascult jazz și blues, să beau vin sau cafea și să nu fac nimic. Și sunt foarte fericită cu lucrurile astea.
  3. Ce convingere, comportament sau obișnuință nouă ți-a îmbunătățit cel mai mult viața în ultimii cinci ani? Nu e o convingere, dar este un OM cu una foarte bună. Medicul meu nutriționist mi-a îmbunătățit viața. Nu pentru că am slăbit, ci pentru că mi-a spus o frază care mi-a schimbat cu totul prioritățile. Și rămâne în topul celor mai favorite expresii după care mă ghidez  – „Tu ești cel mai important om din viața ta.” Replica asta mi-a reconfigurat traseul, m-a resetat cu totul.

Iar pe lista mea ar trebui să mai adaug și „Cine se întinde doar cât îi e plapuma suferă de lipsă de imaginație – Oscar Wilde”