Când îmi fac lista de cumpărături mă apucă panica. Și asta nu pentru că nu știu ce să cumpăr (doar pentru asta îmi fac listă), ci pentru că nu găsesc toate ingredientele în același magazin.

Lista de cumpărături o citesc des, dar nu o respect mereu!

Plus că de mai bine de jumătate de an mă bat cu ideea de a renunța la carne și lactate. Și abia acum am realizat cât de ușor se gătește, folosind carne.  Plus că, să ne gândim puțin – cât timp petreci la cumpărături? Și cât de calitativ crezi că îți faci aceste cumpărături?

Știu că nu este frumos, dar mai arunc câte un ochi prin coșurile oamenilor și îmi dau seama că nouă ne lipsește grav educația alimentară. Eu  lucrez la asta, așadar încerc să merg lunar la un specialist care mă ghidează într-o direcție bună.

Însă mă gândeam că socitetatea are un  o problemă, pentru că în loc să promoveze sănătatea, ne pune în prim plan formele alea perfecte.

Cred că și aspectul conteaza. Vorbesc prostii, contează al naibii de mult, dar sunt și mai convinsă că cel mai mult contează calitatea și consistența. Și văd foarte multe persoane care cumpără la voia întămplării, nu se uită nici măcar la data expirării.

Într-adevăr trăim într-o societate agitată, mereu pusă pe fugă și cu noțiunea „mâine trebuie să…”. Nu e timp sau nu îl gestionăm noi bine, habar nu am, dar cred ca tot ceea ce ține de alimentație trebuie să ne trezeseacă. Este foarte greu să fii în pas cu toate, dar este foarte nesănătos să renunți.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*