Mai mult pe facebook, mai puțin în casa și în inima noastră

Am senzația că noi nu mai putem accepta ca evenimentele noastre să nu fie publice și pe facebook. Sunt de acord să te exprimi și să arăți sentimentele, dar nu exagerat. Aseară, Moș Nicolae a venit mai mult pe facebook. Am văzut atâția oameni care-și pozează micuții cu tot felul de cadouri și cu mesaje precum:

a venit Moș Nicolae

În primul rând, știam eu, Moș Nicolae nu pune cadouri sub brăduț, ci în ghete. Mă înșel? Acum cele mai multe poze sunt cu bradul de Crăciun și cu darurile de la Moș Nicolae. Nu am nimic împotrivă în a arăta și exprima public sentimente, dar parcă să-l pun pe facebook și pe Moș Nicolae…Unde-i farmecul? Și, oare, dacă nu ai pus pe facebook că ai primit cadouri, nu le-ai primit?

Mi s-ar părea trist să ne exprimăm pe facebook mai mult decât simțim. În orice caz, senzația mea este că oamenii au ajuns să trăiască mai mult pe facebook și mai puțin în realitate.

Pe vremea mea lucrurile se întâmplau altfel. Nu aveam nici facebook și nici brad de 6 Decembrie. Doar ghete curate și nerăbdarea de a vedea/primi cadourile.

Că tot vorbim de Moș Nicolae, a venit sau nu?

La Mulți Ani pentru Nicolae, Nicoleta! La Mulți Ani pentru toată lumea! 🙂