Cumpărături și iar cumpărături

Merg și eu ca omul să iau câte ceva de prin mall. Normal, ideea este să merg pe la 10 ca să nu prind aglomerația. Ghinion, oamenii s-au trezit mai devreme ca mine, ba mai mult, cred că au stat acolo și au intrat la deschiderea de dimineață.

Primul popas îl fac la fructe și legume (de obicei zona aceea este cea mai aglomerată) să mă aprovizionez cu câte ceva. Doar că numai acolo fac cam 1h până termin. Nu că aș cumpăra prea multe, dar oamenii se îngrămădesc la raioanele de legume și fructe, dar și la aparatele de scanat. Fie scanează produsele și își dau seama că e cam scump, fie aleg din grămezile expuse până la epuizare. Mă enervează foarte tare când văd persoane ce desfac pungi de fructe și gustă, apoi se răzgândesc și lasă punga respectivă  pe unde apucă, sau mai grav, mănâncă tot și aruncă ambalajul la voia întâmplării.

Nu aș descuraja o clipă gătitul și toate cele, dar nu excesiv. Înțeleg că vrei să ai și sarmale, și prăjituri, și carne de porc, și….și…, nu înțeleg cum le mănânci într-o zi. Și eu am gătit de Crăciun și voi găti pentru Revelion. Dar la mine totul merge pe pește și nu în cantități excesive, că ce să vezi, nu dau mâncare la tot blocul.

Zilele astea de sărbători m-a zăpăcit, nu pentru că am gătit până la epuizare, ci pentru că oamenii se calcă în picioare sau se înjură în parcări ca la ușa cortului. Da, da…crezi că mai găsești loc în parcare? Poți spera, nu garantez nimic.