Carantină, carantină…

Pandemia asta a dovedit că noi nu avem habar ce înseamnă cultură civică. Nu ies des la cumpărături, nu pentru că nu vreau, ci pentru că nu am unde, pentru că suntem în carantină, imediat se fac 4 săptămâni.
Eu am înțeles că lumea este împărțită-n două, în nouă, în câte părți se vrea. Mă, dar ai idee ce urăsc cel mai tare? NESIMȚIREA!!! Am câteva situații, doar azi văzute, într-un timp relativ scurt, peste cap 15 min, în același loc:
Lidl – aglomerat, mizerie.

Eu prefer Lidl din foarte multe motive, dar azi m-a lăsat rece și plină de nervi. Nu, nu Lidl este problema, oamenii sunt problema.
  • De ce stăm în carantină de o lună de zile, în Lidl în seara asta era mai ceva ca la nuntă?
  • Raioanele alea cu haine păreau a fi bâlciuri cu marfă second-hand. Nu am o problemă cu asta, dar mă enervează când văd că nimeni nu respectă nimic. De ce stăm carantinați? Ah, ca să petrecem la Lidl!
  • La casă – poveste cu salivă! Pe bune, avem nevoie de COVID ca să înțelegem că e de bun-simț să păstrăm o distanță față de cel din fața noastră?? Pe bune? Nu vreau să văd cum molfăie unul gumă, să simt cum îi miros hainele și nu-i vreau scuipatul pe părul meu. Punct!
  • Vestea bună? Raftul cu făină era liber! Yeee!
  • Masca – am înțeles! Masca îți fură oxigenul, iar creierul tău nu mai funcționează în parametrii normali, dă eroare 404, 503, 513 — Brain? No, sorry! Not found! Try again! Ah, the mask, shit! 10 minute cât faci cumpărături nu te omoară maestrul GAITZ. Poartă masca aia corect și respectă-i pe „idioții” care RESPECTĂ regulile! Zic și eu!
  • Masca – ai folosit masca, nu o arunca în parcarea de la Lidl. Parcarea nu este tomberon este PARCARE (PARCÁRE ~ări f. 1) v. A PARCA. 2) Loc pentru staționarea (mai) îndelungată a autovehiculelor; parcaj; parching. /v. a parca ||  Staționarea avioanelor care urmează să decoleze. || A așeza, a lăsa să staționeze un timp mai îndelungat într-un anumit loc, a depozita, a gara într-un parc (cf. https://dexonline.ro/definitie/PARCARE))!!!
  • Căruciorul – ajung în parcare, un căruț lăsat acolo. Sorry, dar e ca și cum ai face căcuța și vrei să ți se tragă apa de următorul! (poate chiar așa faci!)
  • Căruciorul – ies din magazin, găsesc două. Unde-s mulți puterea crește!!!!
  • Bonurile – nu doar că sacrificăm natura, dar ne batem joc de ea! GRAV! Nu înțeleg de ce aruncă lumea bonurile – pe jos, în interiorul magazinului (sigur, sigur și în exterior). Tu ai spațiu dedicat gunoiului – la ieșire din magazin
Mi se pare incredibil, dar argumentat, ce nație suntem și ce comportamente avem. Cel mai tare mă amuză cei care vor să fie ca nemții…Come on! Eu nu vreau să fiu ca nemții! Și nu trebuie să fii ca cineva ca să respecți niște reguli de bun-simț. Bunul-simț e gratis, gratis, gratis!
Tu decizi cine ești în momentul în care acționezi! Spre exemplu, cine ești atunci când guști din cireșele din magazine și arunci oasele în același loc?
Am închis restaurante și am carantinat localități, dar facem petreceri în magazine!
Când s-a anunțat carantină în localitățile din județul Timiș, Joi –  5 Noiembrie, un nene polițist era pe repeat – nu aveți voie în Moșnita Nouă. Moșnița Nouă este în carantină! Eu eram în taxi și tot spuneam – acolo locuiesc…dar acolo locuiesc!
Repet, era data în care se anunțau oamenii (nu aveau vreun fundament legal în acea zi), dar deh, așa-i la noi – anunțăm noaptea! Azi, 26 Noiembrie la Lidl era un fel de petrecere și nimeni nu părea afectat! Și nu doar la Lidl, doar că eu fac parte din categoria „idioților” care respectă, prin urmare, am stat în carantină, port mască când ies pe poartă, nu mă mai văd cu familia, prietenii (doar Skype, Facebook etc)…Ce să zic? O idioată! O să-mi spele și mie creierul Bill Gates. Păcat! Eram fată deșteaptă!